De niche, de grootste nachtmerrie voor cursisten en voor aanvragers van rijbewijzen

Gevreesde test, inclusief rijbewijs, maar ook in het leven van een automobilist lambda, kan de nis een loutere formaliteit worden. Een voorwaarde om kalm te blijven en stap voor stap uit te voeren.

Maak een niche voor een rijbewijs

De nis is een van de meest gevreesde momenten tijdens het rijbewijs examen. Het is echter niet verplicht, maar het is een van de manoeuvres die examinatoren kunnen bieden (evenals een omgekeerde in een rechte lijn, afgerond of gehoekt, een opslag in de strijd, op de kolf of een halve draai). Aarzel niet om uw tijd te nemen, een manoeuvre in het onderzoek van de licentie is niet getimed. Zorg er dus voor dat u naar uw omgeving kijkt voordat u uw gebied begint (mogelijke aanwezigheid van voetgangers, straatmeubilair …). Als het erg verloofd is, aarzel dan niet om opnieuw te beginnen, het is toegestaan ​​en je kunt beter twee keer nemen door aan je onderzoeker je oordeel over de situatie te signaleren in plaats van je te stoppen om een ​​manoeuvre uit te voeren dat onmogelijk of zeer moeilijk is geworden. moeilijk te bereiken. 

Maak een niche: rapporteer!

In alle situaties op de weg is kalm blijven het beste advies dat u kunt toepassen. De nis is een goed voorbeeld. Aarzel niet om je radio uit te zetten, haal diep adem en vraag een minuut stilte aan de kinderen. Wat betreft de onbegrijpelijke automobilist die achter je hoont, maak er een abstractie van. Aan de andere kant moet uw intentie om een niche te exploiteren duidelijk zijn. Signaal het door uw knipperlicht in te schakelen voordat u de parkeerplaats bent gepasseerd. Dit is zodat het volgende voertuig u bewegingsvrijheid geeft.

Maak eenvoudig een nis in drie stappen

  • Om te slagen in uw nis, is het essentieel om uw voertuig correct te positioneren aan het begin van de manoeuvre. Over het algemeen moet uw buitenspiegel in lijn zijn met de voordeur en de achterdeur van het voertuig waarachter u wilt parkeren. Allemaal terwijl het goed parallel blijft.
  • Schakel achteruit en stuur uw wielen richting het trottoir. Als u de ruimte verkeerd hebt ingeschat, aarzel dan niet om deze stap te herhalen.
  • Als de achterwielen van uw voertuig ongeveer dertig centimeter van het trottoir zijn verwijderd, moet u volledig tegen sturen. Als het te vroeg is, kunt u het voorligger raken. Als het te laat is, zit je vast op het trottoir. Nogmaals, aarzel niet om de manoeuvre te herhalen. Het is beter dan een voertuig dat over de weg rijdt.
  • Probeer, als u eenmaal goed bent ingecheckt, dezelfde vrije ruimte te geven aan beide voertuigen om u heen 

Maak een nis aan de linkerkant

Het linker venster kan gecompliceerd zijn omdat u vanwege uw locatie mogelijk minder ruimte hebt. Het komt ook minder vaak voor omdat vaak de parkeerplaatsen aan de rechterkant van de weg liggen. Maar in het geval van een eenrichtingsstraat, kan het gebeuren dat u gedwongen wordt om een nis te maken aan de linkerkant om uw voertuig te kunnen parkeren.

  • Plaats uw auto parallel aan het geparkeerde voertuig.
  • Controleer de omgeving van uw auto (voetgangers, tweewielers, andere gebruikers).
  • Keer zachtjes achteruit (alleen slip) tot de achteras van de achterbank uitsteekt voorbij het einde van het geparkeerde voertuig.
  • Tegensturen wanneer de linkerzijspiegel aan het einde van het geparkeerde voertuig arriveert.
  • Het enige dat u hoeft te doen, is uw auto uitlijnen met voldoende ruimte voor en achter.

Helpt een niche te maken

Autofabrikanten hebben verschillende innovaties ontwikkeld om automobilisten te helpen hun niche te realiseren. De achteruitrijradar produceert hoorbare waarschuwingen die sterker worden naarmate uw voertuig een obstakel nadert. De achteruitrijcamera biedt u een beeld rechtstreeks van wat zich achter uw auto bevindt. Ten slotte ziet de parkeerhulp, die niet langer een eenvoudige gadget is, een plaats in voldoende ruimte. Vervolgens vertelt de boordcomputer u wanneer terug te gaan, en de stuurkolom beheert automatisch de besturing en contrabesturing … De sleuf wordt veel eenvoudiger … tenminste op de normale manier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*